27 Ocak 2019 Pazar

Hafta Sonu Film Önerisi - Sosyal Ağ


Hafta sonu film izlemeyi sevenler burada mı?  Eminim çoğumuz hafta sonları film saati yapmaktan  zevk alıyor. O halde size bir önerim olacak :)  Sosyal ağlarda oldukça fazla zaman geçiriyoruz. Özellikle Facebook bu konuda ilk sıralarda geliyor.  Peki Facebook'un hikayesini, sosyal ağların nasıl popüler bir hale geldiğini izlemek istemez misiniz ?  Bence izlenmeye değer. 

Sosyal Ağ (The Social Network) 

Biyografi türündedir. Vizyona 2010 yılında girmiştir.
Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg'in üniversite yıllarında sosyal ağı hangi sebeple kurduğunu ve geliştirirken nelerle karşılaştığını anlatan bir filmdir. 
Bilişim alanıyla ilgili ve biyografi türünde olduğu için  pek hareketli olduğu söylenemez.  Gizem, gerilim, korku vs. arıyorsanız pek tavsiye edemeyeceğim. Fakat ben filmi izlerken hiç sıkılmadım. Açıkçası bu kadar popüler bir platformun ortaya çıkış fikri ve hangi yollardan geçtiğini izlemek zevkliydi. İzlemeyenler için filmde neler olduğunu anlatmayacağım, zevki kaçmasın değil mi?  :) 

Sadece şunu söylemeliyim ki :
Eski sevgilinize duyduğunuz kin duygusu nasıl bir servetin ilk adımı olabilir ? 
Filmde küçük bir sosyal ağın ilk adımı atılıyor ve sonra  Mark Zuckerberg'in bu işi daha da büyüterek bugün ki Facebook'un kurucusu konumuna nasıl geldiğini izliyorsunuz. Eee, her zaman karşınıza engeller çıkacaktır. Sosyal ağ fikrinin çalıntı olmasından tutun, davalara kadar Facebook'un serüvenini izlemenizi öneririm.
Bilişim alanına ilgi duyduğum için ben iyi ki izlemişim dedim... Umarım sizlerde sıkılmadan izlersiniz :)


Yönetmeni :
David Fincher

Baş Rol Oyuncuları :
Jesse Adam Eisenberg - Rolü : Mark Zuckerberg
Justin Randall Timberlake - Rolü : Sean Parker
Andrew Garfield - Rolü : Eduardo Saverin
Max Minghella - Rolü : Divya  Narendra
Armie Hammer - Rolü :  Cameron Winklevoss

Yukarıya filmin fragman videosunun linkini ekliyorum :) Keyifli hafta sonları dilerim...