13 Ocak 2019 Pazar

ToonDoo İle Karikatür Oluşturma


Merhabalar, bugün karikatür oluşturmak için kullanılan ToonDoo adlı siteden bahsedeceğim. Yazılarımı genellikle karikatürlerle desteklemeyi seviyorum. Nerede oluşturduğum hakkında sorularla karşılaştığım için yeni yayınımı bu konu üzerinde hazırlamaya karar verdim. Karikatür ve diğer materyallerin kullanımı günlük hayatımızda oldukça önemli bir yere sahip. Birçok sektörde içerik hazırlanırken görsel materyallerin kullanımı konuyu desteklemek ve kalıcı hale getirmek için olmazsa olmaz bir kriterdir diyebiliriz:) İçerik geliştirirken resimler ve videolar olmadan hazırladığımız içerik yeterince etkili olmayacaktır. En pratik şekilde online siteleri kullanarak içeriklerimizi zenginleştirebiliriz. Başka bir yayında içerik geliştirme konusunu daha detaylı bir şekilde ele alacağım. Fakat şimdi ToonDoo sitesinden bahsedelim.Ücretsiz bir sitedir.

Aşağıdaki linkten siteye ulaşabilirsiniz :

Adımlar:


Anasayfa'da Sing Up For Free sekmesinden yeni üyelik oluşturabiliriz. Hesabımız varsa Login sekmesiyle girişimizi yapabiliriz.


Giriş yaptığımızda yukarıdaki resimde gördüğümüz Toons menüsünden Toon Oluştur sekmesine tıklıyoruz.


Karşımıza gelen ekrandan karikatürümüz için istediğimiz taslağını seçiyoruz.


Açılan sayfada çalışmamız için kullanabileceğimiz karakterler, mekan seçimi, konuşma baloncuğu vb. sekmeler bulunmaktadır. Yukarıdaki menülerden sürükle bırak yöntemiyle karikatürümüze eklemeler yapabiliriz. 



Karikatürümüzü istediğimiz gibi oluşturduğumuzda, sol üst köşede bulunan Start Here sekmesine tıklayarak Save butonu sayesinde kaydedebiliriz. 
Not : En altta bulunan Tools sekmesiyle resimlerimizin boyutunu ve yönünü ayarlayabilir, silme, klonlama vb. işlemler yapabiliriz.
Karikatürümüzü kaydettikten sonra, anasayfaya dönerek Toons > Benim ToonDoos'larım sekmesine tıkladığımızda oluşturduğumuz karikatürleri görebiliriz.


Yukarıdaki gibi karşımıza oluşturduğumuz karikatürler gelmektedir. Karikatürlerimizin üzerine tıkladığımızda bilgisayarımıza kaydedebilir ve  paylaşma gibi sekmeler yardımıyla oluşturduğumuz karikatürleri kullanabiliriz. 



Karikatür veya çizgi roman oluşturabilmek için izleyebileceğimiz temel adımlardan kısaca bahsetmeye çalıştım. Fakat daha kapsamlı çalışmalar yaparak, güzel sonuçlar elde edilebilir :) Bu şekilde online programları kullanarak sunumlarımızda, derslerimizde ve çalıştığımız konular için farklı materyalleri kolay bir şekilde oluşturabiliriz. Umarım açıklayıcı ve yararlı bir yazı olmuştur...